DraughtMaster-hanat vievät pitkälle

17.02.2020 | Teksti:

DraughtMaster-hanajärjestelmä alkoi mullistaa oluen tarjoilua keväällä 2018, ja jatkaa kehittymistään. Nyt DraughtMaster-hanat voidaan asentaa myös paikkoihin, joissa astiat ovat kauempana hanoista.

Suomen ensimmäinen ”pitkän matkan” DraughtMaster-asennus tehtiin Helsingin Länsisataman T2-terminaaliin, Panorama Bistro & Bar -ravintoloihin. Matkaa alakerrassa oleviin ravintola-astioihin on oluthanoilta 75 metriä. Lisäksi astia-asennus toteutettiin tuplana, eli samassa hanassa on kytkettynä kaksi 20 litran astiaa, mikä puolittaa henkilökunnan astiavaihdot.

Jarmo Kaikkonen ylpeänä Panorama Bistro & Bar -asennuksen äärellä

”Kun aloitimme DraughtMaster-asennukset 2018, ainoa rajoittava asia oli astioiden etäisyys hanasta, joka on tavallisesti maksimissaan parikymmentä metriä. Tämä on nyt historiaa, tehokkaammalla paineilmakompressorilla ja siihen liitetyllä olutpumpulla pitkäkään matka ei ole enää este”, kertoo Sinebrychoffin laitepalvelun huoltopäällikkö Jarmo Kaikkonen.

Panorama Bistro & Bar -ravintoloiden yrittäjä Henri Häkkinen on tyytyväinen DraughtMasteriin ja sen myötä parantuneeseen hanaolutvalikoimaan. Vuodessa terminaalin läpi kulkee kuusi miljoonaa potentiaalista asiakasta, ja matka alkaa usein Panorama-ravintolasta.

”Meillä nautitaan tyypillisesti olut tai kaksi, ja kun matkalla ollaan, halutaan satsata erikoisolueen. Nyt meillä on molemmissa ravintoloissa 10 hanaa oluille, siiderille ja lonkeroille. Valikoima mukautuu ja vaihtuu tarpeen mukaan. Näyttävien hanojen lisäksi brändilasit ja valikoimasta kertovat selkeät kyltit ovat myös tärkeitä juttuja. Uusi asennus on toiminut hienosti”, Häkkinen kertoo.

Panorama Bistro & Barin yhteensä 28:ssa hanan valikoimassa ovat tarjolla oluista KOFF, K1664 Blanc, Brooklyn Lager, Brooklyn Defender IPA, Karhu sekä Carlsberg Export. Oluen lisäksi DraughtMaster-hanoista löytyvät Crowmoor-siideri ja KOFF Long Drink -lonkero.

draughtmaster.fi

Yrittäjä Henri Häkkinen ja ravintolapäällikkö Heikki Nikola