DraughtMaster-hana-astiat nyt 50 % kierrätetystä muovista

16.02.2024 | Teksti:

Sinebrychoffin DraughtMaster-hanateknologia mahdollistaa markkinoiden korkealaatuisimmat hanatuotteet. Käytämme kevyitä kierrätettäviä astioita ja parannamme niiden kierrätettävyyttä ja uusiokäyttöä entisestään. Maaliskuun alusta lähtien astiat on valmistettu 50 % kierrätetystä muovista.

Osana Carlsberg-konsernin globaalia kestävän kehityksen ohjelmaa Yhdessä kohti NOLLAA ja edemmäs, olemme sitoutuneet kehittämään tuotteitamme ja toimintatapaamme ympäristöstä huolehtien – haluamme nostaa DM-astioiden kierrätysastetta sekä parantaa pakkauksen kierrätysominaisuuksia.

Astia on jatkossa valmistettu 50 % kierrätetystä rPet-muovista. Muutos ei koske korkkia, joka on jatkossa valkoinen entisen mustan sijaan.

”Jo vuonna 2021 lanseerasimme Suomessa läpinäkyvän astian, joka on parantanut astioiden kierrätettävyyttä. Kirkas astia tai 50 % kierrätysmateriaali eivät vaikuta DraughtMaster-juomien laatuun tai säilyvyyteen. DraughtMaster-astiasta voit tarjoilla raikasta olutta – jopa kuukauden astian käyttöönoton jälkeen”, kertoo DraughtMaster-astiateknologiaa kehittämässä ollut Sinebrychoffin laatupäällikkö Hannu Sistonen (kuvassa).

Miten tämä materiaaliuudistus vaikuttaa asiakkaidemme toimintaan? Ei mitenkään. Kuljettajamme keräävät jatkossakin tyhjät astiat tuttuun tapaan. Pakkaa ne uusiin palautussäkkeihin, anna ne kuljettajallemme ja hyvitämme sinulle pakkauksen pantit normaalisti.

Sinebrychoffin teettämän elinkaaritutkimuksen mukaan DraughtMaster-järjestelmän ekologinen jalanjälki on 3,8 % pienempi kuin metalliastian. Tämä tekee DraughtMasteristä ekologisimman vaihtoehdon tarjoilla olutta – verrattuna lasipulloon, tölkkiin tai metalliastiaan. Lasipulloon ja tölkkiin verrattuna ero on merkittävä. Tutkimuksen on validoinut Suomen Luonnonvarakeskus LUKE.