Crisp Lager – Suomen paras alkoholiton olut!

14.09.2023 | Teksti:

Sinebrychoffin valmistama Crisp Lager on valittu Suomen paras olut -kilpailussa alkoholittomien tai vähäalkoholisten oluiden parhaaksi olueksi.

Suomen Paras Olut -kilpailun tavoite on nostaa suomalaisten oluiden arvostusta sekä tehdä oluita ja niiden valmistajia tunnetuiksi. Kyseessä on ainoa pelkästään Suomessa valmistettuja oluita tuomaroiva kisa, jossa ovat osallisena kaikenkokoiset panimot. Kilpailun voittajat julkistettiin Suomen paras olut -risteilyllä 8.9.2023.

Ensimmäistä kertaa Suomen Paras Olut -kilpailun kokonaisvoitto osui jo voittaneelle panimolle; tänä vuonna KASKI Mustakaura -oluella voittanut Takatalo & Tompuri Brewery voitti myös viime vuonna, silloin KASKI Bavubockilla.

”Kilpailussa kaikki oluet ovat samalla viivalla, koska ne arvioidaan täysin sokkona”, kertoo kilpailujohtaja, Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen. ”Emme julkaise osallistuvien panimoiden nimiä kisassa, ettei tuomareillamme ole ennakko-oletuksia kilpailuoluista. Näin vain oluen maku ratkaisee. Tuomarimme edustavat laajasti suomalaista olutmakua: mukana on niin harrastajia, ravintola- ja kaupan alaa, olutmediaa kuin harrastustaan aloittelevia oluenystäviä. Tuomariksi haetaan ja jokaisen täytyy suorittaa tuomarikoulutus ennen kisaa.”

Sinebrychoffin Crisp-oluet on valmistettu hiilineutraalisti Suomessa, ja alkoholittomina vaihtoehtoina ne edistävät kohtuullista juomakulttuuria. Crisp on markkinan johtava alkoholiton olut Suomessa.

”On todella hienoa saada ammattimaisen tuomariston tunnustus Crispin mausta. Crisp on myös koko kansan suosikki, jota nautitaan hyvin erilaisissa tilanteissa. Kuten tunnuslauseensa sanoo, Crisp sopii kaikenlaisiin olosuhteisiin”, sanoo Sinebrychoffin olutkategorian markkinointijohtaja Niklas Rinne.

Alkoholittoman oluen saatavuus ja laaja valikoima on myös osa Carlsberg-konsernin ja Sinebrychoffin Yhdessä kohti NOLLAA ja edemmäs -vastuullisuusstrategiaa, jonka yksi osa-alue on kohtuullisen juomisen kulttuurin lisääminen. Alkoholittomien vaihtoehtojen määrä ja korkea laatu tukevat kuluttajan valintaa nauttia oluesta tai muista juomista ilman alkoholia.

Suomen paras olut -kilpailun on järjestänyt sen perustamisesta lähtien Suomalainen Olut ry, jonka jäseniä ovat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ja Pienpanimoliitto. Käytännön järjestelyistä vastaa olutseuroja, oluenharrastajia ja -kuluttajia edustava Olutliitto.

Sinebrychoffin KOFF Porter -olut valittiin kilpailun parhaaksi olueksi heti sen ensimmäisenä vuonna 2011. Samana vuonna myös KOFF-lagerolut voitti myös alle 4,8 % lagerien sarjan.

Sinebrychoffista tuli hiilineutraali panimo keväällä 2021, yhdeksän vuotta alkuperäistä tavoitetta etuajassa. Tuotannossa eli juomanvalmistuksessa käytetään 100 % uusiutuvaa lämpöenergiaa, joka saadaan viereiseltä Keravan Energian biovoimalaitokselta. Lisäksi sähkö on peräisin uusiutuvista lähteistä.

https://suomenparasolut.fi/katso-suomen-paras-olut-2023-kilpailun-koko-tuloslista