Coca-Cola Joulurekka kohtasi Joulupukin Napapiirillä

12.12.2018 | Teksti:

Joulupukki, Coca-Cola Suomen markkinointipäällikkö Tuuli Turunen, Coca-Colan EMEA-alueen johtaja Walter Susini, Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen ja toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen Visit Rovaniemestä kohtasivat Napapiirillä -10 asteen pakkasessa.

Yli 300 paikkakunnalla ympäri maailmaa vieraillut Coca-Cola Joulurekka teki Suomessa historiaa pysähtymällä ensimmäisen kerran Napapiirillä ja tapaamalla Joulupukin tämän virallisessa kotikaupungissa Rovaniemellä. Rovaniemen kaupunki ja Visit Rovaniemi myönsivät Coca-Colalle tunnustuksen hyvän joulumielen kansainvälisestä edistämisestä.  

Maailmankuulu Coca-Cola Joulurekka pysähtyi Napapiirillä 12.12. Valoja tuikkivaa, kansainvälistä jouluvierasta oli vastaanottamassa Joulupukki poroineen. Historiallista kohtaamista todistivat Rovaniemen kaupungin edustajat, jotka luovuttivat Coca-Cola-yhtiölle tunnustuksen hyvän joulumielen edistämisestä.

”Coca-Cola Joulurekka on levittänyt joulun taikaa ja jouluiloa ympäri maailman jo yli 20 vuoden ajan. Joulupukin virallinen kotikaupunki Rovaniemi myöntää Coca-Colalle tunnustuksen hyvän joulumielen kansainvälisestä edistämisestä Joulurekan vieraillessa ensimmäistä kertaa kaupungissa”, totesi Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen luovuttaessaan tunnustuksen Coca-Colan EMEA-alueen johtaja Walter Susinille.

”Palkinto on meille suuri kunnia. Olemme iloisia ollessamme täällä Napapiirillä, sillä Coca-Colalla on erityinen yhteys Suomeen ja Joulupukkiin. Tällä tarkoitan suomalaissukuista kuvittaja Haddon Sundblomia, joka 1930-luvulla loi Coca-Colan mainoksista tutun punaposkisen ja valkopartaisen joulupukkihahmon. Sundblomin isä muutti aikoinaan Yhdysvaltoihin Ahvenanmaalta”, Walter Susini kertoi.

Joulupukki on maailman tunnetuin suomalainen

Joulupukkia rakastetaan kaikkialla maailmassa ja miljoonat ihmiset uskovat hänen asuvan Suomessa – ja hän on tavattavissa Rovaniemellä päivittäin. Myös Coca-Colan tunnetuksi tekemällä Joulupukilla on suomalaiset juuret. Hahmon piirsi 1930-luvulla kuvittaja Haddon Sundblomin, jonka isä oli kotoisin Ahvenanmaalta.

Sundblomin Coca-Cola-mainoksiin piirtämällä Joulupukilla oli ystävällinen hymy, pilkettä silmäkulmassa, valkoinen parta ja punainen nuttu. Ennen Sundblomin hahmoa joulupukki oli tarinoissa kuvattu muun muassa pelottavan näköisenä haltijahahmona, joka oli pukeutunut eläimen taljaan.

Suomen Coca-Cola on teettänyt joulurekkakiertuetta varten Coca-Cola Joulupukkia esittävän ainutlaatuisen postimerkin. Joulurekkatapahtumasta voi laittaa matkaan joulukortin, johon saa tämän harvinaisen merkin.

Tiesitkö tämän Coca-Cola Joulurekasta?

  • Coca-Cola Joulurekka nähtiin ensimmäisen kerran Coca-Colan joulumainoksessa 90-luvulla.
  • Joulurekka on vieraillut 20 vuoden ajan yli 300 kaupungissa eri puolilla maailmaa.
  • Tänä vuonna Coca-Cola Joulurekat näkyvät televisiomainoksissa yli sadassa maassa.
  • Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa kerääntyvät vuosittain seuraamaan Coca-Cola Joulurekan matkaa ja osallistuvat sen mukanaan tuomaan joulutapahtumaan.
  • Suomen tapahtumassa voi ottattaa itsestään valokuvan Joulurekan kanssa ja lähettää erityisiä joulukortteja, joihin saa harvinaisen Coca-Cola Joulupukkia esittävän postimerkin.
  • Tilaisuudessa jaetaan ilmaisia juomia. Tyhjät tölkit voi kierrättää rekalla osallistumalla kierrätysrulettiin, jossa voi voittaa yllätyslahjan. Rulettiin osallistuvien tölkkien pantit lahjoitetaan Ronald McDonald Lastentalolle.
  • Joulurekkakiertueen tarkat paikat ja ajankohdat ovat osoitteessa: coke.fi/joulu
  • Suomessa nähtävä Coca-Cola Joulurekka on harvinainen Kenworth VW900A -jenkkirekka vm. 1978. Rekka on ollut Suomessa 80-luvulta saakka.
  • Rekka on 19 metriä pitkä ja sen kyljissä loistaa noin 10 800 led-valoa.
  • Joulurekan Suomen kiertue on noin 3 500 kilometriä.
Avainsanat: ,