Carlsberg tuo oluen puukuitupulloon ensi vuonna

18.01.2017 | Teksti:

Vuonna 2018 Carlsberg saa valmiiksi uuden pullotyypin, joka valmistetaan puukuiduista ja on biohajoava. Puukuitupullo hajoaa maastoon 2-5 vuodessa, kun tölkit ja lasipullot tarvitsevat samaan 500 vuotta.

“Pulloa kehitetään koko ajan, ja vielä ei ole varmaa tullaanko se käyttämään uudelleen vai kierrättämään teolliseen kompostointiin, paperiksi, lannoitteeksi tai vastaavaksi. Tutkimme myös sitä, voisiko oluttuotannon jätteitä käyttää tulevaisuudessa uuteen pulloon,” sanoo Simon Boas Hoffmeyer, kestävän kehityksen johtaja Carlsbergilla.

Carlsbergilla käydään nyt läpi konsernin tuotesalkkua, ja kaikkia markkinoita, että ratkaistaisiin, missä ja miten kuitupullo lanseerataan.  Biohajoava pullo tulee palauttaa samoilla ehdoilla kuin muovi- ja lasipullot sekä tölkit.

“Tarkoituksemme on, että tämä pullo palautetaan, siitä saa pantin ja se kierrätetään. On hyvin tärkeää, että viestimme tämän. Vihreä kuitupullo ei saa olla veruke sille, että – vaikkakin vilpittömässä mielessä – emme palauta pulloa”, Hoffmeyer painottaa.

Carlsberg myöntää, ettei heidän pullonsa ole tarkoitettu kaikille, eikä sen pitäisikään olla.

“Pullo on tarkoitettu kaikille, mutta tiedämme, että se vetoaa erityisesti hieman nuorempiin asiakkaisiimme, joille kiertoekosysteemiin kuuluvalla pullolla on erityinen arvo,” sanoo Hoffmeyer.

Referaatti uutisesta:
http://www.business.dk/foedevarer/carlsberg-vil-saelge-oel-paa-traeflasker
toimittaja Malthe Sommerand, Berlingske Business –julkaisu 28.12.2016