Brooklyn-oluen lähettiläs Ali Alarakhia uskoo kohtaamisiin ja laatuun

24.02.2023 | Teksti:

Ali Alarakhia aloitti Suomen Brooklyn Brand Ambassador -olutasiantuntijana keväällä 2022. Vajaassa vuodessa Ali on tavannut satoja ravintola-ammattilaisia, ja pitää juuri kohtaamisia työnsä parhaana puolena.

Brooklyn Brand Ambassadorina Ali toimii Brooklyn Brewery -brändin lähettiläänä Suomessa. Brand Ambassadorin tehtävänä on tutustuttaa ja opastaa uusia asiakkaita brändin pariin, vahvistaa Brooklyn-oluiden jakelua ja laadukasta näkyvyyttä jakelukanavissa sekä rakentaa brändin vetovoimaa sidosryhmien ja kuluttajien keskuudessa erilaisten aktivointien, tapahtumien sekä sosiaalisen median kanavien kautta. Brand Ambassador toimii tiiviissä yhteistyössä Sinebrychoffin markkinoinnin ja myyntikanavien kanssa.

Brooklyn Bel Air Sour Key Lime Gose

Brooklyn Breweryn oluet tulivat Sinebrychoffin valikoimaan 2006 ja niiden suosio jatkaa kasvuaan valikoiman samalla laajentuessa.

Alilla on pitkä tausta B2B-myynnistä useilta eri aloilta, ja ennen Brand Ambassador -tehtäväänsä hän on työskennellyt sisältömarkkinoinnin parissa. Alin vahvuus on laaja verkosto eri alojen vaikuttajia ja toimijoita, ja oman brunssiklubin pyörittäminenkin on tuttua, samoin DJ:nä toimiminen.

”Tämä on unelma-ammattini, Brooklyn oli ollut brändinä tuttu minulle jo pidempään. Pääsen järjestämään tapahtumia, olemaan ravintolakentällä ja tapahtumissa, ihmisten kanssa. Luomaan makeita juttuja brändin kanssa joka todella innostaa minua ja kiinnostaa asiakkaitamme. Erilaisten ihmisten kanssa yhteistyö on tässä parasta”, Ali kertoo.

Brooklyn on mukana monessa kesätapahtumassa tänäkin kesänä

Brändimittauksissa kuluttajat yhdistävät Brooklyniin korkean laadun ja moderniuden.

”Brooklyn on onnistunut kasvattamaan tunnettuuttaan vuosi vuodelta, ja brändiä arvostetaan laajasti laadukkaana ja modernina oluena. Brooklynin valikoimassa on paljon oluttyylejä,  joiden avulla pystyy palvelemaan laajaa asiakaskuntaa. Brooklyn Breweryn tarina alkoi 35 vuotta sitten Brooklynissä New Yorkissa, eli pieni merkkivuosikin on käsillä”, Ali kertoo.

Kevään Brooklyn-uutuuksista Ali on innoissaan.

”Brooklyn Summer Ale palaa hanavalikoimaan, ja tänä kesänä myös lasipulloon. Brooklyn Bel Air Sour saa toisen maun – gose-hapanoluen Brooklyn Bel Air Sour Key Lime Gose. Todella hyvä! Siitä tulee ennakkomaistiaisten perusteella hitti, ja se on ennakkomyynnissäkin käynyt kaupaksi todella hyvin. Hapanolutkategoria on kovassa kasvussa tällä hetkellä ja Brooklynin Bel Air Sour siinä suosittu veturi”, Ali hehkuttaa.

Kesällä 2023 Brooklyn näkyy isosti erityisesti Sideways, Kesärauha ja Bassline -festivaaleilla.

Aliin saa yhteyden esimerkiksi tasting-tapahtumien tai Brooklyn-esillepanojen ja aktivointien tiimoilta oman Sinebrychoffin myyntiedustajasi kautta.