Battery yhteistyöhön uusien ratamoottoripyöräilijöiden kanssa

28.01.2015 | Teksti:

Suomalainen Battery Energy Drink panostaa voimakkaasti tulevaan MotoGP-kauteen. Energiajuoma kasvatti moto-perhettään kolmella Moto3-sarjan kuljettajalla Niklas Ajolla, Gabriel Rodrigolla ja Ana Carrascolla. Yhteistyö alkoi vauhdikkaasti Levin lumilla järjestetyssä Battery moto-family -tapahtumassa.

20-vuotias Niklas Ajo starttaa tänä vuonna jo viidennen kautensa. Nousujohteessa oleva suomalaiskuljettaja on parantanut sijoituksiaan jatkuvasti ja tulevalla kaudella odotukset ovat palkintokorokkeella. Tähän mennessä paras sijoitus on viime kesänä Mugellon osakilpailussa saavutettu viides sija.

17-vuotias Ana Carrasco oli debyyttikaudellaan ensimmäinen Moto3-luokassa koskaan kilpaillut naiskuljettaja. Ajo, Carrasco ja 18-vuotias Gabriel Rodrigo muodostavat tulevalla kaudella Moto3-sarjassa kilpailevan RBA Racing Team kuljettajakolmikon.

Yhteistyö aloitettiin virallisesti Levillä, jossa nuoret espanjalaiskuljettajat pääsivät testaamaan ensimmäistä kertaa jäällä ajamista yhdessä Ajon ja kahden muun Battery-perheen kuljettajan, Moto2:ssa ajavan Mika Kallion ja RBA Racing Teamissakin vaikuttavan MotoGP-kuljettaja Aleix Espargarón kanssa. Erilaiseen ajopintaan otettiin tuntumaa karting- ja ralliauton sekä jääratamoottoripyörän ohjaksissa. Kuljettajat pitivät hauskaa myös moottorikelkkailun, husky-safarin ja avantouinnin parissa.

Alkanut yhteistyö Batteryn kanssa merkitsee kuljettajille mahdollisuutta keskittyä täyspainoisesti kilpailuissa menestymiseen. Battery Energy Drinkin tuotepäällikkö Laura Niskasen mukaan MotoGP-yhteistyö mahdollistaa samalla kertaa luontevan näkyvyyden sekä Suomessa että Euroopassa, jossa laji nauttii valtavaa suosiota.

”Moto-perheeseemme kuuluu nyt kuljettajia kaikista World Championship-luokista. Yhteistyön myötä pystymme tarjoamaan Batteryn ja MotoGP:n ystäville ainutlaatuista sisältöä ja mielenkiintoisia aktivointeja lajin ympäriltä.”

Maailman seuratuimmaksi moottoriurheilulajiksi noussut MotoGP on Suomessa jäänyt huomiossa usein Formula 1:n ja Rallin MM-sarjan varjoon. Kilpailuja järjestetään neljällä mantereella ja ne televisioidaan 200 maahan. Sarjaan kuuluu kolme kilpailuluokkaa MotoGP, Moto2 ja Moto3.

IMG_0397 Kuvat: Mass