Alkoholiton valikoima laajenee huippuoluella, suosikkisiiderillä ja lonkerolla

18.08.2021 | Teksti:

Sinebrychoffin alkoholittomien panimojuomien valikoima kasvaa jopa kolmeentoista erilaiseen juomaan, kun mukaan tulevat Brooklyn Special Effects IPA 0,4%, Crowmoor White Crow 0,0 % ja KOFF Long Drink Grapefruit 0,0 %.

Viime vuosien tasaisen varmasti kasvava juomatrendi on ollut alkoholittomien panimojuomien, erityisesti oluiden suosio. Alkoholittomien oluiden veturina ovat toimineet Sinebrychoffin Crisp-oluet, jotka ovat markkinoiden käytetyimpiä ja suosituimpia, sekä Karhu 0,0 %, joka on Crispin jälkeen kuluttajien toiseksi preferoiduin tuotemerkki alkoholittomissa oluissa*. Alkoholittomien oluiden lisäksi valikoimassa on myös radlereita, siidereitä ja lonkero. Elokuun viimeisenä päivänä uutuusjuomajakelussa tulevat alkoholittomat täydentävät laajaa valikoimaa entisestään.

KOFF Long Drink Grapefruit 0,0 %

Sinebrychoffin kasvavaan KOFF Long Drink -lonkeroperheeseen tulee ensimmäinen täysin alkoholiton lonkero. KOFF Long Drink Grapefruit 0,0 % vastaa kysyntään, myös juomasekoitusten ystävät haluavat alkoholittomia vaihtoehtoja – mausta tinkimättä**. Alkoholittomassa KOFF Long Drinkissä maistuu tuttu, rapsakka greippilonkero, vain alkoholi puuttuu. Greippi ja katajan maku ovat mukana, kuten lonkeroon kuuluu. Juoma sopii juhliin, janonsammuttajaksi, saunaan – hyvään menoon milloin vaan. Kilokaloreita KOFF Long Drink Grapefruit 0,0%:ssa on vain alle 100 per tölkki.

”Alkoholiton lonkero on vielä aika uusi ilmiö, mutta siinä on paljon potentiaalia. Lonkero on suomalaisten suosikkijuomia. Jos verrataan alkoholitonta lonkeroa alkoholittomaan olueen, käyttäjiä on paljon vähemmän, mutta kiinnostus kasvaa voimakkaasti”, kertoo juomasekoitusten tuotepäällikkö Juha Saloranta Sinebrychoffilta.

Crowmoor White Crow Dry Apple 0,0 %

Crowmoor-siideri lanseeraa ensimmäisen alkoholittoman siiderinsä. Crowmoor White Crow -siiderissä on tuttu tasapainoisen kuiva maku – kuiva ja omenainen – mutta täysin ilman alkoholia ja vain 70 kilokaloria / tölkki.

”Crowmoor nähdään laadukkaana brändinä, joka sopii moneen tilanteeseen***, joten alkoholiton siideri sopii hyvin suomalaisen siiderin tuotevalikoimaan”, kertoo Crowmoor-siiderin tuotepäällikkö Tuuli Kajaani Sinebrychoffilta.

Crowmoor White Crow Dry Apple 0,0% on toinen Sinebrychoffin valikoimassa oleva alkoholiton siideri Somersby Apple 0,0%:n ohella.

Brooklyn Special Effects IPA

Kaksi vuotta sitten Suomeen tullut Brooklyn Special Effects Hoppy Lager on kuluttajien ja testien suosikki. Se on tällä hetkellä jopa myydyin Brooklyn-pullo-olut. Keväällä 2021 kasvu on jatkunut – lähes puolella edellisvuoden kevääseen verrattuna.

Nyt tuomme Lagerin rinnalle uuden variantin. Brooklyn Special Effects IPA on amerikkalaistyylinen vahvasti kuivahumaloitu, sitruksinen ja moderni alkoholiton IPA. Makuprofiili vastaa vahvoja IPA-oluita.

”India Pale Ale on viimeisimmän tutkimuksen mukaan toiseksi suosituin ja kiinnostavin pintahiivaoluttyyppi vehnäoluen jälkeen****. Uskomme, että tästäkin tulee hittituote, jos Hoppy Lagerin ylistäviin arvioihin ja huikeisiin myyntilukuihin on katsominen”, kertoo Brooklyn-oluiden tuotepäällikkö Nella Lämsä Sinebrychoffilta.

Alkoholittomat panimojuomat sopivat täydellisesti vallitsevaan terveystrendiin: Yhä useammat kuluttajat pyrkivät vähentämään tai välttämään alkoholin kulutusta ja kohtuullisuudella on yhä vahvempi vaikutus olutmarkkinoihin. Koronavuodet ovat vain korostaneet tätä trendiä. ****

Alkoholittomien panimojuomien valikoimaa kannattaa kasvattaa ja pitää hyvin esillä kuluttajalle – niin kaupassa kuin ravintolassakin!

Sinebrychoffin alkoholittomien panimojuomien valikoimassa syksyllä 2021:

 1. Crisp Lager
 2. Crisp Tumma Lager
 3. Crisp Vehnä 0,5 %
 4. Crisp IPA
 5. Crisp Radler Sitrus
 6. Crisp Radler Vadelma
 7. Karhu 0,0 %
 8. Brooklyn Special Effects 0,4 %
 9. Brooklyn Special Effects IPA 0,4 %
 10. K1664 Blanc 0,5 %
 11. Somersby Apple 0 %
 12. Crowmoor White Raven
 13. KOFF Long Drink Grapefruit 0,0 %

Lähteet:
*Sinebrychoff Alkoholittomat oluet Cambri 2021 Suomi (N=600)
**Sinebrychoff Koff Long Drink alkoholiton lonkero -konseptitesti Cambri 3/2021 Suomi (N300)
*** Sinebrychoff Brand Health Tracker IPSOS 2020 Suomi (N=2000)
**** Sinebrychoff Panimojuomien Driver Analyysi, on-line-tutkimus Cambri 05 2021 Suomi (N=1006)