Olut–hunajasavustettu lohi
16.04.2014 | Teksti: Aniko Lehtinen
Olut–hunajasavustettu lohi
1 iso lohifilee
Savustuslaatikko/savustuslastuja/savustuspussi
Marinadi:
1 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
1 dl Karhu Tuplahumala -olutta
1 rkl karkeaa merisuolaa
- Sekoita marinadin ainekset ja hiero marinadi lohifileen pintaan.
- Marinoi lohta ainakin tunti.
- Pyyhi marinadi fileen pinnalta ja savusta kala haluamallasi tavalla.
Olut-rapukastike
Noin 200 g ravunpyrstöjä
1 dl turkkilaista jugurttia
1 dl majoneesia
1 sitruunan mehu
½ dl Karhu Tuplahumala-olutta
½ pnt ruohosipulia
Suolaa ja pippuria
- Hienonna ravunpyrstöt.
- Sekoita kastikkeen ainekset, mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
- Anna maustua viileässä pari tuntia.
- Tarjoa savustetun lohen kera.
- Lohen seurana maistuu Karhu Tuplahumala -olut. Totta kai.