Salvialuomukana
16.04.2014 | Teksti: Aniko Lehtinen
Salvialuomukana
1 kokonainen luomukana
1/2 sitruunan mehu
1/2 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
1 dl Nikolai Vaalea Luomu Lager -olutta
1 dl öljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl luomuhunajaa
1 pnt salviaa
suolaa ja pippuria
- Pyyhi kana talouspaperilla.
- Sekoita marinadin aineet tehosekoittimessa. Ota erilliseen astiaan 1/3 marinadista.
- Valele ja hiero marinadi kanan pintaan, nahan alle ja onteloihin. Sido koivet yhteen.
- Paista kanaa uunivuoassa 200 asteessa 50–60 minuuttia.
- Valele ja sivele kanaa silloin tällöin lopulla marinadilla, niin että siitä tulee kauniin kullanruskea ja rapea.
- Muista tarkistaa, että kana on kypsä! Pistä haarukalla paksuimpaan kohtaan, siitä tulevan lihasnesteen on oltava kirkasta.
Piparjuuri-omenamajoneesi
1 dl valmista majoneesia
1 omena kuorittuna ja kuutioituna
2 rkl raastettua piparjuurta
suolaa ja pippuria
- Sekoita aineet ja anna maustua viileässä pari tuntia.
- Tarjoa majoneesi paistetun kanan kanssa.