Varasto Olutta Keravan Panimosta

27.04.2017 | Teksti:

Aina kevään tullen Sinebrychoff tuo markkinoille uusia oluita, mutta tänä vuonna myös yhden vanhan.  Kuluttajat ovat kiinnostuneita tarinoista tuotteiden ja brändien takana. Varasto-olut sopii yhteen mielenkiinnon kanssa, sillä keravalaisella oluella on pitkä tarina.

Perinteitä kunnioittavassa Varasto-oluessa on lähes sama etiketti, kuin alkuperäisellä Keravan Panimon (1911 – 1940) Varasto Oluella, jota valmistettiin jo puoli vuosisataa ennen Sinebrychoffin saapumista Keravalle.  Retro on cool myös oluessa.

”Historia, vanhat panimot, etiketit ja kadonneet brändit kiinnostavat. Niin monella tuotteella Suomessa on uskomaton tarina, mutta niitä ei kerrota tai ne ovat unohtuneet. Joskus niitä löytää ihan läheltä.  Keravalla olutta on valmistettu pitkään, jo ennen Sinebrychoffin panimon valmistumista 1992. Ja onhan tuo Varasto Olutta –etiketti todella hauska”, kertoo Sinebrychoffin markkinointijohtaja Alexander Sneen.

Varasto-olut on raikkaan hedelmäinen, kevyesti humaloitu lager-olut. Lager tarkoittaa saksaksi varastoa. Varasto-olut on humaloitu kevyesti Saazer-humalalla.

Keravan panimo:

Keravan Panimon perustivat pukkilalaiset tehtailijat Johan Emil Eerolainen ja Karl Viktor Sihvola sekä riihimäkeläinen prokuristi August Kassari ja orimattilalainen tilanomistaja Väinö V. Vaalivirta vuonna 1911. Tehdas rakennettiin silloisen Tanulantien varteen, joka kulki nykyisen Keravan K-Citymarketin tontilla.

Toisen maailmansodan puhkeaminen keskeytti mallasjuomien tuotannon kokonaan marraskuussa 1939. Kyseisen vuoden tammikuusta marraskuuhun mestari Åström ehti valmistaa noin 28.000 litraa verotettavia mallasjuomia. Tällä määrällä tehdas oli suomen silloisista 29 panimoista pienin. Yhtiö haettiin konkurssiin 17.12.1940.  (Lähde: Beerfinland.com)

4,4-prosenttinen Varasto olut on Sinebrychoffin valikoimassa 20.3. lähtien.

Tuotetiedot Sinebrychoffin verkkosivuilla