Herkullinen Golden Cap Winter Apple maistuu myös kuumennettuna
09.12.2015 | Teksti: Sinebrychoffin viestintä
Suosittu talven juoma, Golden Cap Winter Apple, on kanelilla maustettu omenasiideri. Kuumennettu Golden Capin Winter Apple on helppo ja helmeilevä vaihtoehto perinteiselle glögille.
Kun valmistat lämpimiä siiderijuomia, tärkein ohje on tämä: kuumenna, älä keitä. Kiehuessa nesteestä haihtuu alkoholia ja monet juomat muuttuvat sameiksi. Lisää mausteet nesteeseen jo ennen kuumennusta.
Mausteilla ja hedelmillä saat lämpimiin siiderijuomiin hienoja makuvivahteita. Tutuimpia ovat jouluiset mausteet: kardemumma ja neilikka, inkivääri ja pomeranssinkuori sekä kanelitanko. Kokeile myös minttua, tähtianista ja hyppysellistä chiliä.
Koristelu kasvattaa juomanautintoa. Moniin lämpimiin juomiin sopivat hyvin glögistä tutut mantelit ja rusinat sekä kuivatut hedelmät. Kaneli- tai vaniljatanko toimii sekä koristeena että näppäränä sekoitustikkuna. Raikkaita hedelmiä voit käyttää samalla tavalla kuin kylmissäkin drinkeissä vaikka lasin reunalla.
Muista käyttää lämpimissä juomissa vain sokerilla makeutettuja siidereitä.
Hiilihapollisista juomista katoaa kuumennettaessa hiilihappoa. Jäljelle jää vain pientä poreilua kielen kärjelle. Samalla juomista tulee hieman tuhdimman makuisia. Lämpimiä drinkkejä tarjotaankin yleensä pienempinä kerta-annoksina kuin kylmiä. Sopiva annoskoko on 1,5-2 dl.
Kuuma joulujuoma
Neljälle
1 plo Golden Cap Talviomena-siideriä
Tähtianiksia
Lisää tähtianikset siideriin ja lämmitä. Älä anna kiehua. Kaada laseihin joihin olet tehnyt halutessasi sokerireunuksen. Tarjoa heti kuumana.
VINKKI: Sokerireunuksen teko: Kaada sokeria laakealle lautaselle. Pyyhkäise lasin reunat limelohkolla ja kasta reunat sokeriin.
Lue lisää talven suosikkijuomasta, Golden Cap Winter Applesta!
Resepti: Anikó Lehtinen