Sinebrychoffin päivittäistavarakaupan asiakastyytyväisyys noussut

05.06.2017 | Teksti:

Finfact-tutkimusyhtiön ketjupäättäjille 2017 tekemän tutkimuksen mukaan Sinebrychoffin asiakastyytyväisyys on noussut selvästi Off Trade -asiakkaissa. Sinebrychoff on nyt kaupan mielestä viidenneksi paras yhteistyökumppani kaikista tavarantoimittajista, kun viime vuoden sijoitus oli 23. Panimoiden välisessä vertailussa Sinebrychoffilla on ykköspaikka.

Sinebrychoff oli tutkimuksen mukaan erityisen vahva kumppani seuraavilla osa-alueilla: markkinointi kasvattaa myyntiä, tuloksien arviointi kysynnän hallinnassa ja merkkituotteiden vahvuus.

”Moni osa-alueemme on ottanut reiluja harppauksia parempaan. Tutkimuksen perusteella olemme edellisvuotta nyt selvästi parempia tekemään päätöksiä, tukemaan erilaistumista markkinoinnissa ja erityisesti tuoteryhmäjohtamisessa. Kilpailukykyä tarkasteltaessa valttina on brändiemme vahvuus”, sanoo Sinebrychoffin Off Trade –kanavajohtaja Juha Helminen (kuvassa).

”Kaupan odotuksissa tavarantoimittajayhteistyöhön korostuvat luottamus ja ammattitaito. Kauppojen välisen kilpailun ja aidosti erilaistuvien liiketoimintakonseptien myötä ovat odotukset erilaistumisen tukemiseksi erittäin suuria. Tavarantoimittajien tulisi entistä enemmän räätälöidä tuotteita, pakkauksia, valikoimaa, tapahtumia – yksilöllisesti vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Odotukset kannattavuuden parantamiseksi ovat myös suuret”, sanoo tutkimuksen tehneen Finfactin toimitusjohtaja Jukka Nokelainen.

Kaupan kiinnostus vastuullisuuden viestintään on noussut. Tässä Sinebrychoff voi myös varmasti parantaa entisestään, koska kerrottavaa on paljon*.

”Lupaamme vahvistaa kategoriaosaamistamme entisestään ja palvella vielä paremmin erilaistuvan kaupan tarpeet huomioiden. Tuomme kunkin kaupan strategiaan sopivia arvoa kasvattavia ratkaisuja ja tuotteita”, sanoo Juha Helminen.

Ketjututkimuksessa olivat mukana Sinebrychoffin asiakkaat SOK, Kesko, Lidl, R-kioski, Tokmanni, Minimani ja Kokkolan Halpa-Halli. Tavarantoimittajia mukana arvioitavana oli 35, joissa olivat myös Sinebrychoffin kilpailijat Olvi ja Hartwall.

*Tutustu Kansalainen Sinebrychoff –vastuullisuuskatsaukseemme vuodelta 2016 osoitteessa:
https://sinebrychoff.fi/vastuu/raportit/