Sinebrychoff Porter täyttää 60 vuotta

30.10.2017 | Teksti:

Suomessa ja ulkomaillakin yksi arvostetuimpia oluita on Sinebrychoff Porter. Sitä on valmistettu yhtäjaksoisesti vuodesta 1957 lähes muuttumattomana. Ravintolamyynnissä Porter on saatavilla Suomessa hyvin laajasti.

Sff Porter on Sinebrychoffin vanhin erikoisolut. Sinebrychoff on valmistanut sitä yhtäjaksoisesti vuodesta 1957 alkaen. Resepti on säilynyt jokseenkin samanlaisena vuosikymmenestä toiseen. Sff Porterin kehittivät Sinebrychoffin panimomestarit Nils Sandman ja Boris Orlo sekä laboratoriopäällikkö Aarne Rahiala.

Tarinan mukaan hiiva portterin valmistukseen tuotiin salaa Brittein saarilta koeputkessa Hietalahden panimoon. Hiivaa säilytettiin pitkään panimon omassa laboratoriossa ja siirrettiin vasta vuosikymmeniä myöhemmin hoidettavaksi VTT:n hiivapankkiin Espooseen. Portteria muilla nimillä ja vahvuuksilla on valmistettu Sinebrychoffilla jo 1860-luvulta lähtien.

Sff Porter on Sinebrychoffin palkituin olut. Beverage Testing Institute Chicagossa valitsi Sff Porterin vuonna 2000 USA:n parhaiden tuontioluiden joukkoon. Suomessa Sff Porter on listattu monta kertaa Vuoden Hanaolueksi (ykkössijat vuosina 1998, 2000 ja 2001, kakkossija 1999) ja se on voittanut kansainvälisissä oluiden olympialaisissa Englannissa hopeamitalin vuosina 1998 ja 2002. Sinebrychoff Porter valittiin myös Suomen Parhaaksi Olueksi 2011 Suomalainen Olut ry:n järjestämässä sokkotestiin perustuvassa kilpailussa.

Maailman kuuluisin olutasiantuntija Michael Jackson on kelpuuttanut Sff Porterin ja Sinebrychoffin vahvan Jouluoluen ainoina suomalaisina maailman 500 parhaan oluen listalleen.

Kansainvälinen Men’s Health -julkaisu on myös useasti listannut Sinebrychoff Porterin yhdeksi parhaista oluista maailmassa. Katso esim.

Vuoden 2016 lopulla Sinebrychoff Porterin pullo uudistui. Uudelleentäytettävän lasipullon korvasi kierrätyslasipullo, joka on aiempaa linjakkaampi. Uusi pullo mahdollistaa viennin entistä paremmin ja saa Porterin näyttämään entistä paremmalta.

Sinebrychoff Porter sopii nautiskeluhetkiin erityisesti syksyn ja talven lämmikkeeksi ja se on täydellinen pari suklaisten jälkiruokien kanssa tai vaikka kahvin avecina.

Lue lisää Sinebrychoffin verkkosivulta!

Avainsanat: , , ,