Sideways-festivaali tehdään kuin itselle

20.04.2017 | Teksti:

Tulevana kesänä Sinebrychoff on ensimmäistä kertaa Sideways-festivaalin pääjuomakumppanina. Kolmatta kertaa järjestettävän Sideways-festivaalin tuottaja Fullsteam Agency Oy uskoo, että Helsingin Teurastamo myydään loppuun myös tänä vuonna.

Sideways-festivaalia voisi kuvailla sanoilla urbaani, rosoinen, alternative. Sideways ei kuitenkaan halua pelkkä indie-festivaali, vaan se houkuttelee myös laajempia joukkoja. Artisteja on tänäkin vuonna yli 40 ja mukana on myös kansainvälisesti tunnettuja nimiä kuten norjalainen Röyksopp ja DJ Shadow – tai suomalainen suosikki Sanni.

”Tavoitteemme on reilun 15 000 kävijää kahden festaripäivän aikana. Se saavutettiin myös viime vuonna, vaikka sää oli aika suomalaisen kesäinen”, sateista mutta onnistunutta viime vuotta muistelee Fullsteamin toimitusjohtaja Heidi Aho (kuvassa).

Artistien ja kesäisen Helsingin lisäksi tärkeitä elementtejä ovat hyvä ruoka ja juoma. Sinebrychoff on mukana Sidewaysissä erityisesti Brooklyn Breweryn oluilla ja Garage Hard Lemonade -lonkerolla.

”Festareille rakennetaan Brooklyn Breweryn baari, josta tulee kutsuva oleskelupaikka huikealla olutkattauksella. Festarioluelta odotetaan nykyään samanlaisia asioita kuin olutravintoloidenkin tarjonnalta, eli maukasta, laadukasta ja monipuolista. Brooklynin craft-oluet siis loksahtavat saumattomaksi osaksi Sidewaysin kokonaisuutta. Ja koska oluen maistelun lomassa on kivaa myös syödä, oluen & ruoan ystäviä ei olla myöskään unohdettu”, kertoo Sinebrychoffin erikoisoluiden tuoteryhmäpäällikkö Juhani Jalkanen.

”Yleisömme on hyvin tiedostavaa ja myös juomien ja ruokien pitää sopia Sidewaysiin. Ruokatarjonta tulee olemaan street food –tyyppistä. Brooklyn-olut osuu maaliinsa tarkalleen, se on katu-uskottava ja yleisölle tuttu brändi. Koko festivaalialue on K-18, joten anniskelualueitakaan ei tarvitse rajata, esiintymislavan etualuetta lukuunottamatta”, Aho kertoo.

Fullsteam järjestää Sidewaysin lisäksi myös Provinssi-festivaalin Seinäjoella. Ajat muuttuvat ja myös festivaaleille odotetaan vähemmän holhousta anniskeluun.

”Nyt ollaan jo päästy siihen, että voimme tarjoilla oluen tai lonkeron lasipullossa, eikä enää muovituopeissa. Holhousta suomalaisten suhteen voisi vähentää enemmänkin. Sidewaysissä ja Provinssissa järjestyshäiriöt ovat hyvin harvinaisia, rockyleisöt ovat muuttuneet Suomessa kuten koko alkoholikulttuurikin. Ei festareille lähdetä törttöilemään, se on tärkeä ja arvokas viikonloppu, josta halutaan nauttia, eikä pilata tunnelmaa itseltä ja muilta”, Aho kertoo.

Nälkä kasvaa syödessä, mutta radikaaleja muutoksia Sidewaysin konseptiin ei ole tehty. Festivaalialue on hieman laajempi ja ohjelma monipuolisempi kuin aikaisempina vuosina.

”Me tehdään tätä vähän niin kuin itsellemme, sellainen festari, jossa itse haluamme olla”, Heidi Aho tiivistää.

Sideways-festivaali 9. – 10.6. Helsingissä, sidewayshelsinki.fi