Panimot avaavat ovensa yleisölle 8.5.

25.04.2014 | Teksti:

 

Panimo Open

Panimot järjestävät avoimien ovien päivän torstaina 8. toukokuuta. Päivää vietetään yli 20 panimossa ympäri Suomen. Viime vuonna suuren suosion saanut tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa.

Teemapäivän ideana on tarjota oluiden ystäville mahdollisuus tutustua oman paikkakunnan tai lähiseudun panimon toimintaan ammattilaisten opastamana. Tapahtumaa koordinoi Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto.

Panimoteollisuudella on huomattava paikallinen merkitys työllistäjänä. Panimokierros antaa kävijöilleen konkreettisen tuntuman paikalliseen tuotantoon, ja siihen miten kotimaisilla pelloilla kasvanut vilja muuttuu ammattilaisten käsissä kuohuvaksi ja maukkaaksi olueksi.

Suomalaisten oluiden perusta on kotimainen tuotanto ja työvoima. Panimoteollisuus työllistää Suomessa suoraan noin 2 000 ja välillisesti lähes 30 000 ihmistä. Suurin osa alaan liittyvistä työpaikoista on panimoissa, vähittäiskaupassa ja ravintola-alalla.

Suomi on mallasohran viljelyssä maailman pohjoisin maa. Panimoilla on käytössään kansainvälisestikin vertailtuna erittäin korkealaatuista viljaraaka-ainetta. Mallasohran viljely tuo elantoa yli 4000 viljelijäperheelle. Mallasohraa viljellään Kymenlaaksosta länsirannikolle. Tällä alueella joka viides käytössä oleva viljapeltohehtaari on mallasohraa. 

www.maljasuomelle.fi

Teksti Panimoliitto