Oluen käymisestä syntyvä hiilidioksidi kierrätetään juomien kupliksi

20.05.2016 | Teksti:

Bo_Ranta and Michael_Slotte - Sinebrychoff CO2Kun olut käy, syntyy hiilidioksidia. Jo muutaman vuoden ajan Sinebrychoff on kerännyt talteen ja kierrättänyt oluen käymisestä syntyvän hiilidioksidin. Tämä edistää kierrätystaloutta ja tekee oluesta entistä ekologisempaa.

Sinebrychoffin juomatuotanto on jo 60 % omavarainen CO2:n suhteen. Hiilidioksidi puhdistetaan ja kierrätetään taas uusien juomien kupliin. Puhdistuksen jälkeen kaasu on täysin hajutonta ja mautonta, joten sitä voidaan käyttää kaikissa juomissa, joissa on hiilihappoa – virvoitusjuomista lonkeroihin.

Keruu ja puhdistus tehdään Eco2Brew-laitteilla, joita on Carlsbergin panimoissa käytössä myös muualla kuin Suomessa, muun muassa Tanskan Carlsbergin Fredericiassa.

Sinebrychoffin tavoitteena on päästä vuonna 2016 taas hieman lähemmäs omavaraisuutta, 65 %:iin.

Oluen raaka-aineiden kotimaisuus, mallasviljelijöiden ympäristöauditointi, panimon tehokas vedenkäyttö (2,5 l = 1 l), tuotannosta syntyvän jätteen kierrätys karjatiloille ja tölkkien saaminen läheiseltä valmistajalta ovat muita syitä, miksi kotimainen olut on ekologinen lähijuoma!

Kuvassa Sinebrychoffin tekninen päällikkö Michael Slotte ja tuotantojohtaja Bo Ranta panimolla.