Kymmenen kestävän kehityksen knoppia

19.05.2025 | Teksti:

Sinebrychoffin kestävän kehityksen raportti julkaistiin taas huhtikuussa. Kokosimme kymmenen kehitysaskelta vastuullisuustekemisistämme viime vuodelta. Esiin nousevat mm. vähentynyt vedenkäyttö, sähköautojen lisääntyminen ja elintarvikehävikin reilu väheneminen.

1. Virvoitusjuomaosastolla otettiin käyttöön uusi pesumenetelmä. Säästämme uudella pesujärjestelmällä 15 000 m3 eli 15 miljoonaa litraa vettä vuositasolla. Myös osaston pesuaika lyheni sen myötä neljänneksellä ja prosessilämpöä ja sähköä säästyy uuden menetelmän ansiosta. Kokonaisvedenkulutuksemme per valmis juomalitra on vain 2,1 l/l.  Vuoteen 2015 verrattuna käytämme nyt vuositasolla yli 100 miljoonaa litraa vähemmän vettä. Kuvassa ylhäällä virvoitusjuomaosastolla tiiminvetäjä Pia Vatanen, prosessi-insinööri Tero Mäkinen ja tiiminvetäjä Katja Kettu ylpeänä projektistaan

2. Otimme käyttöömme EU:n kesällä 2024 edellyttämät saranakorkit etuajassa. Onnistuimme toteuttamaan muutoksen niin, että muovin määrä korkeissa ei kasvanut, vaan jopa väheni.

3. Vuonna 2024 onnistuimme vähentämään elintarvikejätettä ja ruokahävikkiä jopa 27 %, mikä tuotannossamme tarkoittaa satojen tuhansien litrojen hävikin vähentämistä. 

4. Loputkin Keravan laiteasentajien autot on muutettu vähäpäästöisiksi sähköautoiksi vuoden 2024 aikana. Sinebrychoffin työ- ja leasing-autokannasta 87 % on hybridejä ja täyssähköautoja. Henkilöstölle on 70 sähköautolatauspistettä. Kuvassa laitepalvelun asentajat Timo Timperi, Jere Lindblom ja Kari Suominen valmiina palvelemaan tuulessa ja tuiskussakin.

5. Jakelukumppaneillamme on käytössä kaasu- tai sähkökäyttöisiä ajoneuvoja. 2024 aikana siirryttiin kasvavassa määrin käyttämään vaihtoehtoisia polttoaineita.

6. KOFF Jouluoluen mallasohra tuli viime vuosien tapaan uudelta tilalta, jossa viljely tapahtuu uudistavan viljelyn menetelmiä käyttäen. Yhteistyökumppaneinamme olivat viljelijöiden lisäksi mallastaja Viking Malt sekä Baltic Sea Action Group (BSAG). Edistämme kansallista tieteeseen perustuvaa uudistavan viljelyn tutkimusta yhdessä LUKE:n (Suomen Luonnonvarakeskus) kanssa Kasvien kierto -hankkeessa. Kuvassa viljelijä Jussi Myyrinmaa.

7. Onnistuimme kasvattamaan alkoholittomien oluiden myyntilitroja Crispin jatkaessa asemaansa kuluttajien suosikkina.  Sinebrychoffin alkoholittomien panimojuomien perheessä oli viime vuonna 11 olutta, kolme siideriä ja yksi lonkero.

8. Sinebrychoffilla saavutettiin keväästä 2023 syksyyn 2024 jopa 429 päivän tapaturmaton ajanjakso, jolloin juomatalossa ei sattunut yhtään sairauspoissaoloon johtanutta työtapaturmaa. Panimoyksikössämme juhlittiin jopa kymmentä vuotta ilman tapaturmia. Vuoden aikana yhtiössämme kirjattiin vain yksi tapaturma.

9. Vahvistimme työtämme työyhteisön monimuotoisuuden, yhdenvertaisuuden ja osallisuuden (DE&I) kehittämiseksi ja vahvistamiseksi. Aihe on yhteiskunnallisesti tärkeä ja olemme sitoutuneita vahvistamaan DE&I-toimintatapaa toiminnassamme.

10. Yhtiömme oman toiminnan ulkopuolella jatkoimme tukeamme Aseman Lapset ry:lle, Keravan nuorten harrastusstipendeihin sekä Sinebrychoffin taidemuseolle.

Lue lisää raportistamme ja sen tiedotteesta osoitteessa:
Newsroom » Sinebrychoffin kestävän kehityksen raportti: Vedenkäyttö vähentynyt 100 miljoonaa litraa vuositasolla « Sinebrychoff