Kaksi kuumaa klassikkojuomaa ravintolaasi
19.11.2024 | Teksti: Timo Mikkola
Rommitoti eli kuuma rommi on lämmittävien juomien klassikko. Se on perinteikäs juoma, jonka juuret löytyvät kuulemma jo purjelaiva-ajan merimieselämästä. Rommitoti on yksinkertainen ja helppo valmistaa. Sen voi tehdä joko vesi- tai teepohjaisena.
Kuuma rommitoti
4 cl rommia
2 dl kuumaa vettä tai teetä
1 tl hunajaa tai sokeria
Koristele halutessasi sitruunaviipaleella.
Irish Coffee on rommitotin lisäksi yksi maailman tunnetuimmista ja suosituimmista kuumista juomaklassikoista.
Irish Coffee
4 cl irlantilaista viskiä
1 rkl fariinisokeria
2 dl kuumaa kahvia
Kevyesti vaahdotettua kermaa
Parhaan Irish Coffeen saat aikaan, kun noudatat raaka-aineiden valinnassa seuraavia vinkkejä.
- Kahvi: valmista Irish Coffee aina vasta keitetystä, vahvasta kahvista. Kahviksi käy mikä tahansa paahtoaste, mutta keskipaahtoinen kahvi on varmin valinta.
- Sokeri: sokeriksi drinkkiin kannattaa valita tumma sokeri kuten fariinisokeri, sillä se liukenee kuumaan kahviin tavallista sokeria helpommin.
- Kerma: kermaksi sopii parhaiten kuohukerma, joka vaahdottuu vispikermaa nopeammin ja muodostaa kevyemmän vaahdon. Maidottoman version voi valmistaa kasvipohjaisesta tuotteesta, kuten kauravispistä.
- Viski: nimensä mukaisesti Irish Coffee valmistetaan nimenomaan irlantilaisesta viskistä, sillä ne ovat maultaan hedelmäisiä ja pehmeitä, eikä niissä ole esim. skottiviskeille tyypillistä savuisuutta.
- Lasi: paras lasi Irish Coffeelle on jalallinen, pikarimallinen lasi eli goblet, sillä siinä juoma säilyttää lämpönsä paremmin.
Materiaalia kuluttajakommunikaatioon saat edustajaltasi.