Hedelmäisyys on kevään ja kesän juomien ykköstrendi

19.03.2025 | Teksti:

Kesä on juomien ykkössesonki ja Sinebrychoff esitteleekin aina maaliskuussa uutuusjuomansa niin kauppojen kuin ravintoloidenkin valikoimaan. Vuoden 2025 selkeä ykköstrendi juomissa on hedelmäisyys ja marjaisuus.

Raikkaat, hedelmäiset ja marjaiset maut jatkavat suosiotaan, ja mehuja käytetään useissa juomakategorioissa tuomaan luonnollista makua.

”Hedelmäisyys näkyy, ehkä hieman yllättäen, myös uutuusoluissa. Sinebrychoff lanseerasi Crisp Radlerit sitruunan ja mango-passion mauissa jo tammikuussa, ja ne ovat kiinnostaneet kuluttajia todella paljon. Kesäksi meiltä on tulossa Karhu Juicy Lager, Karhu Nectaron IPA ja KOFF Sitruunaolut, joissa nämä trendit näkyvät”, kertoo Sinebrychoffin markkinoinnin strategia- ja innovaatiojohtaja Hanna Johansson (kuvassa).

Esimerkiksi mehupitoiset lonkerot tuovat uutta kasvavaan makulonkeroiden valikoimaan. Makulonkeroiden valikoima kasvoi keväällä kahdella uutuudella kun valikoimaan saapuivat trooppisilta hedelmiltä maistuva KOFF Long Drink Gin & Tropical Lime-Mandarin-Kiwi ja aitoa mehua sisältävä KOFF Long Drink Juiced Raspberry-Lime.

”Myös energiajuomissa uudet maut ja konseptit kiinnostavat ja sielläkin mehuisat hedelmä- ja marjamaut jatkavat suosiotaan. Meiltä on tulossa esimerkiksi Batteryn sokeriton Mango-Lime, kesäinen Mysteerimaku Battery Split sekä Battery Juiced Euphoria, joka maistuu vadelmalta ja sitruunalta. Sekä sokerittomille että sokerillisille energiajuomille löytyy kysyntää”, Hanna Johansson sanoo.

Trendit eivät ole aina paikallisia, vaan puhutaan globaaleista ”megatrendeistä”, jotka ovat muokanneet markkinaa pitkän aikaa. Tällaisia ovat esimerkiksi urbanisaatio, uusien sukupolvien muuttavat kulutustottumukset, väestön ikääntyminen, teknologian mahdollistamat muutokset sekä vastuullisuus.

”Lyhytaikaisempien mikrotrendien muodostuminen on nykyään erittäin nopeaa sosiaalisen median ansiosta. Osa näistä trendeistä voi nousta isoiksikin, mutta monet menevät nopeasti ohi. Tämä vaatii meiltä ketteryyttä, kun kysyntä nousee ja laskee nopeasti”, Hanna Johansson kertoo.