DraughtMaster – hanaoluen uusi sukupolvi

23.04.2018 | Teksti:

Sinebrychoff laittaa Suomen ravintola-astiat vaihtoon yli puolen vuosisadan jälkeen. Uuden DraughtMaster-hanalaitteiden olut on laadukkaampaa ja säilyy pidempään.

Carlsbergin kehittämässä DraughtMaster-hanaolutjärjestelmässä olut suljetaan PET-muoviastiaan tiiviisti ja puserretaan ulos paineilmalla. Tällainen ”tuorepuristettu olut” säilyy raikkaana kuusi kertaa pidempään kuin nykyinen metalliseen ravintola-astiaan täytetty olut.

Hanaolut on pakattu metallisiin ravintola-astioihin jo yli 50 vuoden ajan. Sinebrychoff siirtyi puutynnyreistä metalliastioihin 1960-luvun lopulla. Metalliastia on siis vasta toinen sukupolvi puutynnyrin jälkeen. Hanaoluen tarjoiluun on odotettu uutta, nykyaikaista ratkaisua. Lisäksi kuluttajat arvostavat laajempaa valikoimaa oluita, minkä pidempään säilyvä olut mahdollistaa.

”DraughtMaster on todellinen innovaatio, joka tuo fantastisia etuja asiakkaillemme ja kuluttajillemme. Tavoitteemme on melko selkeä – tehdä vallankumous hanaoluen tarjoilussa Suomessa. DraughtMaster on ollut jo menestys muualla Euroopassa, joten olen varma, että yhdessä asiakkaidemme kanssa voimme mullistaa markkinat myös Suomessa. Parannamme oluen laatua, laajennamme valikoimaa niin oluiden kuin erikoisoluidenkin osalta ja tarjoamme yksinkertaisen järjestelmän, joka tekee elämästä helpompaa asiakkaillemmme. Olen kuullut muista maista niin paljon positiivista palautetta DraughtMasterista, että todella odotan pääseväni tekemään tätä uudistusta yhdessä ravintola-asiakkaidemme kanssa”, sanoo Sinebrychoffin On Trade -kanavajohtaja Christian Hickey.

Uusissa tiiviisti suljetuissa DraughtMaster-astioissa olut säilyy raikkaana aina viimeiseen pisaraan — vähintään 31 vuorokauden ajan. Hiilidioksidia ei tarvitse lisätä, joten olut päätyy lasiin juuri sellaisena kuin se meiltä lähtee.  DraughtMaster-astian olut on siis samaa kuin pulloissa ja tölkeissä – ulkopuolisia kaasupulloja ei tarvita.

DraughtMasterissa on kaksi erilaista järjestelmää, jo muutaman vuoden käytössä ollut Flex, siirrettävä yhden astian hanalaite, ja uudempi Modular20, johon saa linjaan useamman astian. Modular20 voidaan asentaa muutamalle astialle tai vaikka 100:lle.

Raikkaampi olut on myös ympäristöystävällisempää ja helpompaa käsitellä

Elinkaaritutkimukset mm. Tanskassa ja Italiassa osoittavat, että PET-muovista valmistettujen ravintola-astioiden hiilijalanjälki on pienempi kuin nykyisessä järjestelmässä. Vaikka uudet astiat eivät ole uudelleentäytettäviä metalliastioiden tapaan, jää pois kuljetus ja pesu. Ne kuluttavat siten vähemmän vettä eikä pesuaineita tarvita täytön yhteydessä.

Lisäksi metalliastiat ovat vaatineet enemmän kuljetuksia verrattuna pienempään tilaan meneviin DraughtMaster-moduuleihin, varsinkin kun PET-astiat tyhjinä on puristettu pieneen kokoon. Jalkapallon kokoiseksi tyhjentyneen 20 litran PET-astian voi hävittää energiajakeeseen.

DraughtMasterin 20 litran PET- astiat ovat myös helpompia vaihtaa ja kevyempiä käsitellä.  Siten ne ovat myös työturvallisuuden suhteen parempia kuin metalliset, 17 kiloa painavammat metalliastiat. Myös säilytystilaa vapautuu, kun tyhjiä astioita ei enää tarvitse varastoida ravintolan tiloissa. Ravintolahenkilökunnan ei tarvitse myöskään enää huolehtia hiilidioksidista tai tyhjistä kaasupulloista.

Kiinnostuitko? Ole yhteydessä myyntiedustajaamme tai lähetä sähköpostia draughtmaster@sff.fi

Lue lisää verkkosivuiltamme:

https://sinebrychoff.fi/asiakkaamme/draughtmaster/

tai englanninkielisiltä DM-sivuilta:

http://draughtmaster.com/