Coca-Cola Joulurekka kiersi viidennen kerran Suomea

17.11.2023 | Teksti:

Tuhansilla valoilla koristeltu Coca-Cola Joulurekka aloitti Suomen joulukiertueen joulupukin kotikonnuilta Rovaniemen Kauppatorilta 4.11. Sieltä rekka jatkoi kuudelle muulle paikkakunnalle: Kemiin, Ouluun, Seinäjoelle, Espooseen, Tampereelle ja Helsinkiin.

Joulurekka toi mukanaan koko perheen suositun tapahtuman, jossa pääsi tutustumaan tuhansilla led-valoilla valaistuun joulurekkaan ja kuvaamaan itsensä sen vierellä.

Tänä vuonna joulurekan saavat ensimmäistä kertaa vieraakseen Espoo ja Kemi. Tapahtuma-alueella pystyi osallistumaan hyväntekeväisyysrulettiin, josta oli mahdollista voittaa jouluisia palkintoja ja nauttia joulun tunnelman lisäksi juomista.

Coca-Cola Joulurekan odotettu kiertue sai tänä vuonna erityisen aloituksen, kun Coca-Cola Company järjestää Rovaniemellä joulukampanjansa kansainvälisen lanseeraustilaisuuden. Tapahtumaan saapui noin 120 kansainvälisen median edustajaa ja vaikuttajaa, jotka yhdessä Coca-Cola Joulurekan kanssa juhlistivat joulukauden alkua. Suomen Coca-Cola Joulurekkakiertueelle tämä vuosi on erityinen, kun Rovaniemi, joulupukin kotikaupunki, toimi Coca-Colan joulukampanjan kansainvälisenä lanseerauspaikkana.

”On vaikea kuvitella parempaa paikkaa Coca-Colan joulukampanjan lanseeraukselle kuin Joulupukin PajakyläKansainvälinen yleisömme kokoontui nyt paikkaan, missä Joulupukin sanotaan asuvan – ja toisaalta maahan, josta Haddon Sundblomin isän juuret ovat. Tämä ei ole vain jännittävä ympäristö julkistaa kansainvälinen kampanjamme vaan myös ainutlaatuinen ja ikimuistoinen paikka kutsua Coca-Colan ystäviä eri puolilta maailmaa kokemaan joulun taikaa”, toteaa Théa Natri Suomen Coca-Colalta.

Kuka on Haddon Sundblom? Joulurekka tunnetaan paitsi valoistaan ja punaisesta väristään myös joulurekan kyljessä komeilevasta joulupukkihahmosta, josta suomalaiset voivat olla erityisen ylpeitä. Pukki on suomensukuisen Haddon Sundblomin 1930-luvulla piirtämä. Sundblomin isä oli kotoisin Ahvenanmaalta. Hänen luomansa hahmo on kansainvälisesti muokannut käsitystä joulupukista. Joulupukki nähdään nykyään punanuttuisena ja ystävällisenä ilontuojana. 

Coca-Cola Joulurekkakiertue toimi tänä vuonna yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräyksen kanssa. Kaikki tapahtuman pantit lahjoitetaan keräyksen kautta vähävaraisten lapsiperheiden joulupöydän ruokalahjakortteihin. Lisäksi Coca-Cola tekee erillisen lahjoituksen Suomen Punaisen Ristin kotimaan toimintaan ja erityisesti ruoka-apuun.