Brasserie Le Havre vie takaisin meren äärelle.

16.04.2014 | Teksti:

Brasserie Le Havre

”Olemme Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toimiva hotelliravintola. Kun hotelli Seurahuone avasi 1830-luvulla, se toimi Kauppatorin ääressä. Nyt ravintolamme uudistettiin vuoden vaihteen jälkeen, ja palaamme nimen kautta sataman äärelle.

Remontissa halusimme tuoda ravintolaan aidon robustin ranskalaisuuden. Soittolistamme ovat samoja kuin Pariisin ravintoloissa. Vallila Interior tutki Anne Bernerin johdolla tarkoin, miltä aito ranskalainen brasserie näyttää. Sieltä juontaa juurensa mustavalkokuvioinen laattalattia.

Bistroa fiinimmän brasserien ideana on, että sinne voi tulla kuka tahansa melkein koska tahansa. Meillä on valkoiset liinat, mutta meillä voi syödä omalla rahalla ilman firman korttia.

Listallamme tärkeitä ovat kalat ja äyriäiset, jotka ovat hyviä väliruokia jaettavaksi seurueelle. Vatsa täyttyy esimerkiksi burgundin härällä. Yleensä se tehdään patana, mutta tarjoamme sen modernisoidusti kokonaisena palana itse valittavan lisäkkeen kera.

Olutvalikoiman kärkenä meillä on ranskalainen Kronenbourg hanassa. Luostari­oluista Leffen ja Grimbergerin tuoteperhe.

Jälkiruoaksi voi kokeilla ranskalaisia klassikkoja, kuten crème brûléeta, jäätelöä tai sorbetteja. On kiva sanoa, että meidän keittiön tytöt ja pojat ovat tehneet ne itse omin käsin. Sellainen tuo sielua tekemiseen.”

Heli Beckman
ravintolapäällikkö

Brasserie Le Havre
Kaivokatu 12, Helsinki
www.hotelliseurahuone.fi
09 691 4006
ma–ti 11.30–22.00, ke–pe 11.30–23.00, la 15.00–23.00, su 11.30–16.00

Avainsanat: