Parasta laatua hanasta! Hanalaitteiden pesu ja hygienia
13.12.2024 | Teksti: Timo Mikkola
Täydelliseen tarjoiluun kuuluu laitteiston ja tarjoiluympäristön puhtaus ja siisteys. Niin takaat myös oluen maun säilymisen raikkaana.
Jotkut oluthanojen huolto- ja puhdistusoppaat neuvovat upottamaan hananokat vesilasiin yön ajaksi.
Näin ei kuitenkaan tulisi tehdä, sillä vesi toimii kasvualustana erilaisille bakteereille. Lisäksi vesi ”limottaa” nokkaa ja sitä kautta lisää hygienia-ongelmaa.
Kun nokka saa vapaasti hengittää yön yli, se pysyy puhtaana ja raikkaana.
Hanatuotteiden laatu on luonnollisesti panimon vastuulla, mutta laadukkaankin oluen voi pilata huonolla hygienialla.
On siis erittäin tärkeää, että hanalaitteet pestään huolellisesti ohjeiden mukaisesti. Draughtmaster-ohjevideot löydät verkkokaupasta Inspiroidu-osiosta tästä linkistä.(Vaatii kirjautumisen asiakastilillesi)
- Huom! Pesuaika puoli tuntia on minimi. Pesuaineen voi antaa vaikuttaa pidempäänkin.
- Huolehdithan, että jokainen työntekijäsi hallitsee hanalaitteiden pesun.
- Muista puhdistaa astiamodulin pohja puhtaalla liinalla aina astianvaihdon yhteydessä.
Hanatuote on ravintolan kilpailuvaltti kotisohvaan verrattuna. Jotta asiakas tulisi uudelleen, varmista ravintolassasi hanaoluen paras mahdollinen laatu panostamalla näihin kolmeen osa-alueeseen:
- Täydellinen tarjoilu
- Tuotteen laatu
- Hanalaitteiden laatu
Muistilistana lisäksi seuraavat elementit:
- Oikeaoppinen kaatotekniikka.
- Hananokkaa ei saa uittaa tuotteessa, eikä se saa koskea lasia.
- Vaahdon korkeus ja pysyvyys.
- Puhtaat, naarmuttomat brändilasit.
- Lasien oikeanlainen pesu ja säilytys.
- Hanalaitteiden pesu ja huolto.
- Puhtaat ja ehjät hanatolpat.
- Oikeat brändäykset / emblemit.
- Kunnolliset tippa-altaat.