Suomalainen hampurilaismaailma tarvitsee uutta väriä ja uusia ajatuksia

16.04.2014 | Teksti:

Mikko Mollberg ja Burger King

Ihmiset jonottivat Burger Kingiin ennen joulua Helsingin Mannerheimintiellä, miksi ihmeessä Burger King -ketjua Restellillä johtava Mikko Mollberg?
Burger King on yksi maailman suurimmista ketjuista, jonka lähes jokainen tuntee. Monelle on jäänyt maun kaipuu, joka liittyy brändiin ja tuotteeseen. Ihmiset kaipaavat myös vaihtelua, sillä hampurilaismarkkina on ollut aika samanlainen viimeiset 20 vuotta. Tuotteet puhuvat puolestaan: jos ne olisivat huonoja, jonoja ei olisi.

Burger King tuli Suomeen jo 1980-luvulla, mutta katosi pian. Mikä tekee teistä nyt kuninkaan?
Markkina on muuttunut, 30 vuotta sitten tällaisia ravintoloita oli muutamia, mutta nyt satoja. Me grillaamme pihvimme liekillä ja käytämme itse leikattuja kunnon sipulirenkaita ja tomaatteja, jolloin raaka-aineet myös maistuvat erilaisilta. Asiakas voi lisätä ja poistaa täytteitä vapaasti mielensä mukaan. Lisäksi juomat toimivat re-fill-periaatteella, eli limua saa juoda niin paljon kuin jaksaa.

Karkottiko kadulla kiemurrellut jono asiakkaita?
Näin ei kannata ajatella, sillä jonot eivät olleet mikään mainostemppu, vaan pakollinen asia. Ihmisiä ei voinut ottaa sisään enempää kuin laki sallii. Loppiaisen jälkeen jono voitiin jo siirtää sisälle, mikä on näin talven keskellä asiakkaille huomattavasti mukavampaa.

Rohkaiseeko vahva alku Resteliä laajentamaan Burger King -ketjua?
Seuraavan ravintolan avaamme helmikuussa Helsingin rautatieasemalle. Loppuvuodesta avaamme useita lisää, mutta en vielä kerro, minne ne tulevat. Laajentumissuunnitelmat olivat olemassa jo valmiiksi, mutta vahva alku tietysti vahvisti päätöksiämme.

Toitte re-fill-juomapolitiikan hampurilaisravintolaan, mutta milloin kyytipojaksi saa olutta?
Itse asiassa rautatieaseman ravintolasta sitä saakin. Olut tulee yhdestä hanasta ja on todennäköisesti Carlsbergia, sillä tarvitsimme kansainvälisen ja taatusti toimivan oluen. Limuista tuttua re-filliä olueen ei kuitenkaan tule!

Mikä on oma suosikkihampurilaisesi ja mitä juot sen kanssa?
Steakhouse on hyvä, mutta Whopperi on popperi. Juon hampurilaiseni kanssa lähes aina Coca-Cola zeroa.

Avainsanat: ,