Mankelissa maistellaan idyllisiä makuja idyllissä
16.04.2014 | Teksti: Juho Paavola
”Avasimme Mankeli-ravintolamme toukokuun lopussa Krapin kartanon pihapiiriin.
Moni ihmettelee, mistä Krapin nimi tulee. Joku on epäillyt sen olevan vanhanajan kalastusväline, mutta tosiasiassa se on väännös Niilo Krabbesta, joka sai tilan kuningas Kustaa Vaasalta.
Mankelin idea on toimia sesonkiravintolana. Suljimme kesäkauden jälkeen syyskuun lopussa ja talven toimimme joulunalusta lukuun ottamatta tilausravintolana.
Kesällä suuri osa asiakkaistamme on lähialueen ihmisiä, mutta talvella yritysasiakkaat ja juhlaväki ovat tärkeitä. Heitä varten olemme rakentaneet myös juhlakeittiön, jossa ihmiset saavat valmistaa omia ruokiaan. Sellaiselle on ollut nimittäin kova tilaus.
Täällä vanhassa mankeliaitassa tarjoamme kesäisiä yksinkertaisia maalaisannoksia, mutta joulun tullen olemme muuttaneet niitä talvisempaan suuntaan.
Alkuruokana kannattaa kokeilla esimerkiksi oman palvaamomme sianmakkaraa ja sen päälle esimerkiksi siikaa tai peuraa.
Mankelin ollessa suljettuna ruokavieraita palvelee vuonna 1883 valmistuneessa valtioneuvos Souranderin rakennuttamassa kesähuvilassa sijaitseva Krapihovi, jonka ruokalista perustuu viiteen vuodenaikaan.”
Heli Lindroth
ravintolajohtaja
Ravintola Mankeli
Rantatie 2, Tuusula,
avoinna koko kesän ja jouluna 29.11.–21.12.