Los Cojones: erikoisuutena pinxtot.

17.10.2014 | Teksti:

Maaret Launis, Los Cojones, Helsinki

”Baskikulttuurista kiinnostuneet suomalaiset ovat olleet joskus näreissään espanjalaisesta nimestämme Los Cojones, koska tarjoilemme Baskimaalle ja Pohjois-Espanjalle tyypillisiä pinxtoja. Se on idealtaan kuin tapas, mutta se rakennetaan leivälle, ja tikku eli pinxto pitää rakennelman koossa.

Emme kuitenkaan halua karsinoitua maan perusteella, sillä nytkin soitamme Motown-soulia, emme espanjalaista perinnemusiikkia. Olemme yhtä paljon etelähelsinkiläinen kuin espanjalainenkin menevä baari, missä voi napostella pinxtoja.

Asiakaskuntamme on hyvin laaja. Töiden jälkeen meille saapuvat ensimmäisessä aallossa Punavuoressa työskentelevät liikemiehet. Kun he lähtevät yhdeksään mennessä, tilalle tulevat kolmekymppiset, jotka ovat selkeästi viihteellä. Vanhimmat asiakkaamme ovat seitsemänkymppisiä, mutta hyvin he tänne sopivat kikattavien nuorten kanssa.

Tärkeintä meille on rento ja hyvä meininki. Vaikka olemme kynttilöinemme lämminhenkinen ja tunnelmallinen paikka, välillä meillä tanssitaan ilman paitaa pöydillä.

Pinxtomme vaihtelevat sen mukaan, mitä jääkaapistamme löytyy. Niiden kanssa sopii esimerkiksi talon oma Duero tai jokin latinalaistyylisistä rommipohjaisista cocktaileistamme.”

Maaret Launis
Ravintolapäällikkö

Los Cojones
Annankatu 15, Helsinki
loscojones.helsinki@gmail.com
Los Cojones Facebookissa