Aamukahvia ja kylmää olutta

15.04.2014 | Teksti:

Torinkulman R-Kioskin kauppias Mervi Väkiparta

”Torinkulman R-Kioski on sijainnut Porvoossa samalla paikalla yli 30 vuotta, ja moni asiakkaista alkaa olla vanha tuttu. Juttelemme usein heidän asioistaan, jos jono vain ei ole liian pitkä. Keskusteleminen on olennainen osa hyvää asiakaspalvelua, mikä taas on koko myyntityömme perusta.

Aamu on todella vilkasta aikaa, ja usein koko 5,5-litrainen kahviastia tyhjenee jo ennen ensimmäisen tunnin täyttymistä.

Meille kaikki tuoteryhmät ovat yhtä tärkeitä. Ajan saatossa olemme saaneet uusia tehtäviä, kuten lippujen ja passien toimittamista sekä matkakorttien lataamista. Niistä saamamme palkkio on nimellinen, mutta sitä kautta saan asiakkaat ostamaan myös jotakin muuta.

Siksi myymälän on oltava siisti, tavaraa on oltava runsaasti ja sen on oltava hyvin esillä. Joku yksinäinen kasipäkki olutta ei houkuta asiakasta.

Olutmyynti on tärkeää etenkin kesällä. Viileäkaappimme on todella kylmä, eikä yhtä kylmää irto-olutta löydä yhdestäkään marketista! Se on monelle asiakkaalle kesähelteellä niin kova juttu, ettei silloin hintakaan merkitse mitään.

Mutta se merkitsee, että itse tekee parhaansa huononakin päivänä. Se tuottaa tulosta.”

Mervi Väkiparta
kauppias

Torinkulman R-Kioski Rauhankatu 27, Porvoo
www.r-kioski.fi

Avainsanat: